Ruhatisztítás   Ruhajavítás   Ruhaalakítás   Elérhetőség

Kabát, zakó, blézer alakítás, méretre igazítás – karcsúsítás, kiengedés.
Derékméret bővítés betoldással, ujja szűkítés, hosszrövidítés, fazon átalakítás.

Kabát, zakó, blézer alakítás, méretre igazítás:

A kabát, a zakó, a blézer mind érzékenyek a méretváltozásainkra, hiszen külső ruházatként az alájuk vett ruhadarabok is alá kell, hogy férjenek. Ha kezd szűk lenni, jellemzően ujjban, vállban, vagy a hát közepénél elkezd az anyag fodrozódni, a gombok kifordulni a gomblyukakból, ami egy szint után már kellemetlen a viselőjének, és nem is esztétikus látvány. Ugyanez a helyzet, ha kifogyunk belőle és lóg rajtunk felső ruházatunk. Amennyiben továbbra is hordani szeretnénk ezeket a ruhákat, kénytelenek vagyunk új méreteinkre alakíttatni kinőtt, vagy kifogyott kedvencünket.

Megelőzés:

A téli ruházatot már kora ősszel célszerű ellenőrizni, ha fennáll a veszély, hogy esetleg alakítani kell rajta. Ellenőrizze időben melegebb ruháit, nincs-e rajtuk javítani, alakítanivaló, hiszen nincs annál rosszabb, mint amikor beáll a hideg, és a kedvenc kabátunk, zakónk nem passzol a kitartó nyári fogyókúra után. Érdemes mindjárt a hiba észlelésekor elhoznia hozzánk a problémás ruhadarabokat, mielőtt elindul az őszi-téli roham, amikor még van idő a hideg beálltáig, hogy esetleg komolyabb javítási, átalakítási munkák is beleférjenek annak veszélye nélkül, hogy a rossz idő megfelelő ruha, vagy kabát nélkül köszöntsön ránk. Ha van kedvenc kabátja, de úgy érzi, lehetne még melegebb is, hozza el hozzánk, és melegebb, vastagabb bélést varrunk bele. Ellenőrizze a cipzárak állapotát, ha akad, nehezen záródik, érdemes a cipzárt most kicseréltetni, hogy ne a hideg időben kelljen ezt megtenni.

Jellemzőbb munkáink, amelyekkel rendszeresen megbíznak bennünket:

kabát méretre alakításA ruhaalakítási munkák közül, kabát, zakó, blézer esetén jellemző a hosszrövidítés, karcsúsítás, ujjhossz rövidítés, leengedés, ujja szűkítés, bővítés, méretre igazítás, vállkeskenyítés, fazonkeskenyítés, vagy a teljes átalakítás, átszabás, amikor is egy korábbi ruhadarab egy lényegében új ruhadarabbá alakul/hasznosul.

Ha szűk a zakó, vagy kabát, az anyaggal harmonizáló betoldást kap 2 oldalra (amennyiben tudunk hasonló anyagot biztosítani), ha a gallérja szorul beavatkozásra, galléralakítással segítünk a problémán, ha pedig már nem lehet javítani, gallércsere a megoldás amit szintén vállalunk, (amennyiben tudunk hasonló anyagot biztosítani). Ha hosszú a zakó, alja rövidítéssel „támadunk”, de a zakó ujját is szűkíthetjük, rövidíthetjük. Minden problémára igyekszünk megoldást nyújtani! A lényeg, hogy a komfortérzete ismét jó legyen! Ha bármely ponton szorít, vagy bő a zakója, blézere, hozza be hozzánk, és mi a méretére igazítjuk!

Alakító szabóink több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek, még a legbonyolultabb összeállítású ruházata alakítása sem jelent számukra problémát.
Zakó, blézer, kabát szűkítés, bővítés, hosszrövidítés a belvárosban a hét végén is!

Zakó, kabát, blézer javítás:

A zakó, kabát méret problémákon kívül a ruházat hibáit is javítjuk. Szakadásjavítás, kiégett foltok javítása, varratjavítás, cipzár javítása és bélésjavítás, stb.

További szolgáltatásaink:
Öltöny, zakó, szmoking, frakk, zsakett kölcsönzés, ruhatisztítás, vegytisztítás, mosás, vasalás.

Kabát, zakó, blézer alakítás, méretre igazítás – Ruhaklinika