Ruhatisztítás   Ruhajavítás   Ruhaalakítás   Elérhetőség

Farmernadrág, farmerszoknya felhajtás, felvarrás, szűkítés, bővítés
Nadrágszár felhajtás eredeti véggel, hajtókával, farmer bővítés betoldással.

Farmert általában készen vásárolunk, de csak keveseknek adatik meg a modell alkat, így vásárlás után többnyire méretre kell igazíttatni a farmernadrágot, farmerszoknyát. A leggyakrabban a hosszán kell igazítani, felhajtással, felvarrással, de igen gyakori hogy a vásárolt ruhadarab kicsit bő, vagy éppen néhol szűk, ezért szűkíteni, bővíteni kell.
Vállaljuk farmernadrág, farmerszoknya felhajtását, felvarrását, szűkítését, bővítését a belvárosban a hét végén is! Egyéb ruhaalakítási feladatokat is vállalunk!

Farmernadrág felhajtás, leengedés:

Farmernadrág, farmerszoknya felhajtás, felvarrás, szűkítés, bővítésA farmernadrágot össze kell próbálni azzal a cipővel, amit leggyakrabban viselni fogunk hozzá. Ehhez a cipőhöz mérten hajtjuk fel a nadrág szárát a kívánt hosszúságnak megfelelően és rögzítjük gombos tűvel. Kérhet sima felhajtást, ekkor a nadrág szárát a kívánt méretre levágjuk, duplán visszahajtjuk, és géppel felvarrjuk.

Ebben az esetben tehetünk a nadrágszár aljára hajtókát a kopás megakadályozása érdekében. Ha a felhajtandó nadrág alja speciálisan rojtos, mintás, és ezt meg szeretné tartani, a farmert felhajtást az eredeti véggel oldjuk meg. Ekkor a farmer szára alját levágjuk és a szár rövidítése után a levágott véget varrjuk vissza.
Ha úgy szeretné nadrágját felhajtatni, hogy közben meg szeretné tartani a nadrágszár eredeti hosszát, ez is megoldható, ha nincs túl sok visszahajtandó anyag. Ilyenkor a szárat nem vágjuk, duplán visszahajtjuk, és úgy varrjuk le.

A farmer leengedés során a meglévő hosszúságra tudunk építeni, azt tudjuk leengedni, ami plusz az anyagban van. Amennyiben mégis hosszabb nadrágszárat szeretne, mint ami az anyagban van, vagy az eredetinél szélesebb nadrágszárat, betoldással oldjuk meg a problémát.

Farmerszoknya felvarrás, leengedés:

A szoknya felhajtásánál is szükség van próbára. A szoknyát a kívánt méretnél gombostűkkel betűzzük, így vizuálisan is meggyőződhet arról, hogy a méret megfelelő lesz. Ezután a szoknya alját levágjuk, duplán visszahajtjuk, és a farmer színével harmonizáló cérnával, géppel felvarrjuk. Ha azt szeretné, hogy a szoknya színén ne látszódjon semmi, tisztázó géppel eltisztázzuk, és kézzel varrjuk vissza a szoknya alját.

Farmernadrág, farmerszoknya szűkítés:

Farmernadrág, farmerszoknya felhajtás, felvarrás, szűkítés, bővítésEgy kitartó fogyókúra után farmerünk bizony úgy állhat rajtunk, mint tehénen a gatya. Lóg rajtunk mindenhol kedvencünk, és nem szívesen válnánk meg tőle. De nem is kell.

Szűkítjük a nadrág szárát, a szoknya bőségét, derékbőségét a kívánt méretre, és ismét örömét lelheti kedvenc farmer öltözetében.

Kis méretű szűkítési igény esetén gumit varrhatunk az övvonal mentén hátulra, vagy két oldalra, ami pár centit be tud húzni, és kényelmes is.

Farmernadrág, farmerszoknya bővítés:

Alaphelyzetben egy szoknyát, vagy nadrágot csak annyira lehet bővíteni, amit a benne lévő plusz anyag enged. Ha ez elegendő, felbontjuk a varrást a régi szabásvonal mentén, és az új, kívánt szabásvonal mentén levarrjuk. Azonban ritkán van a gyári ruházatban annyi plusz, hogy ez elegendő legyen. Ilyenkor a farmer színével harmonizáló betoldással pótoljuk az anyaghiányt. A betoldás lehet teljesen megegyező – vagy közel megegyező – az anyag színével, de lehet egészen extravagáns színű betoldásokkal is vidámabbá tenni kedvencünket.