Ruhatisztítás   Ruhajavítás   Ruhaalakítás   Elérhetőség

Irhabunda, irhakabát tisztítás, festés, szagmentesítés, felújítás. Kabátja a kezelés után olyan újszerű lesz, mintha újonnan vásárolta volna!

Irhabunda, irhakabát tisztítás
A Ruhaklinika évtizedek óta foglakozik ruhatisztítással, azon belül is speciálisan bőrtisztítással, festéssel. Vállaljuk irha, velúr, szőrme, műszőrme és bőrből készült ruházat tisztítását, festését, és szagmentesítését.


Mivel az irha egy igen tartós anyag, évtizedekig hordjuk. A hosszú évek alatt a bőr felülete, a kabát vagy a bunda színe kopottá válik, viseltes lesz a látványa. A kabát vagy a bunda belső bélésanyaga rossz szagúvá, zsíros tapintásúvá válik, ami időnként ápolásra, tisztításra szorul. Karbantartó, felújító tisztítás és festés után azonban ezek a ruhamatuzsálemek ismét régi fényükben pompáznak, olyan újszerűnek hatnak, mintha most hoztuk volna el a szalonból.


Irhabunda, irhakabát tisztítás, festés, szagmentesítésIlyen eredményt egy hasonló korú szövetkabáttal képtelenség lenne elérni, ezért is értékesek az irhából készült bundák, és kabátok.
Tisztítószalonunk a legkorszerűbb ruhatisztítási technológiával dolgozik, az átvett ruházatot kíméletes, mégis rendkívül hatékony tisztítóeljárásnak vetjük alá. Az eredmény sokszor meghökkentő! Tekintse meg ilyen volt, ilyen lett képeinket! Még az erősen szennyeződött, foltos, zsíros, koszos irhakabát is tisztítás, bélésanyag tisztítás, szagtalanítás, és igény szerinti átfestés után olyan lehet, mintha teljesen új volna! Így ha emiatt tenne le egy irhakabátról, vagy irhabundáról, mert az állapota már szinte visszataszító, ne tegye! Szinte új kabátot, vagy bundát varázsolunk belőle, amit azután ismét évekig hordhat, élvezheti melegét.

Irhabunda, irhakabát festés:
A felújítás leglátványosabb eleme a festés, gyakorlatilag az új színezet adja meg az irhabunda, vagy az irhakabát újszerű látványának érzetét. Bőrfestésnél, kizárólag környezetbarát, bőr semleges anyagokat alkalmazunk a legújabb technológiák segítségével. A sérült színezetű, kopott ruházat így újra elnyeri régi-új fazonját, viseltesből frissé válik ismét. Ne feledjük!
A bőrruházat szinte örök! Így bőven megéri a felújításra szánt befektetés, mert utána ismét évtizedekig hasznos része lesz ruhatárunknak! Ha tehát csak azért nem hordja irhakabátját, vagy irhabundáját, mert túlságosan viseltesnek tűnik, hozza el hozzánk, és rá sem fog ismerni!
Illatos lesz, tiszta, és újszerű. Ráadásul örök darab. Miért mondana le róla?

Irhabunda, irhakabát szagmentesítés:
Az irha és a bőr remek hőszigetelő, nem fúj át rajta a szél, de van hátránya is. Nem szellőzik. Egy szövetkabátot átjár a szél, és ez a légáramlat folyamatosan „kiöblíti” a szövetrácsok közötti részeket, azonban egy vastag bőr, vagy irhakabát külső rétege oly mértékben szigetel, hogy a belső felének esélye sincs ily módon tisztulni a kellemetlen szagoktól. Belülről a mi testünk, kívülről a vastag bőr, mint egy szendvicsben aszalódik a belső bélésanyag. Ezért egy idő után az irhakabát, irhabunda kellemetlen szagúvá válik, tisztítása, szagmentesítése ilyenkor indokolt. Korszerű tisztítási technológiánk, az alkalmazott modern, bőrbarát tisztítóanyagok, és szakértelmünk a garancia arra, hogy a hozzánk tisztításra leadott irhakabát, irhabunda tiszta, és friss illatú lesz, ismét kellemes viseletet nyújt.

Irhakabát, irhabunda kártevő mentesítés, molyirtás:
Az irha, és bőr termékek elképesztően időállók, nem fog rajtuk az „idő vasfoga”. De még ezeknek a strapabíró daraboknak is van ellenségük, és ez a ruhamoly. A ruhamoly nagy kedvencei a különböző szőrmebundák, irhabundák, melyek egy ilyen molytámadás után sokszor úgy néznek ki, mint a szita. A molyok elképesztő pusztításra képesek, és a hagyományos molyriasztó eszközök, mint a belógatott levendula sem mindig igazi recept, e kártevők távoltartásához. Az igazi megoldás az időnkénti frissítő tisztítás, mert ilyenkor az irha, szőrme, és bőr termékek bélésanyagát a tisztítószer teljesen átjárja, ami olyan illatanyagokat tartalmaz, ami hónapokig elriasztja őket. Egy ilyen alapos vegytisztítás kiirtja az egyéb élősködőket is, azokat az atkákat, amelyeket szabad szemmel nem is látunk.
Az eredmény pedig: egy friss, kifertőtlenített, illatos irhakabát, amibe ismét jó belebújni.

Egyéb szolgáltatásaink:
Függetlenül attól, hogy milyen anyag: irha, bőr, velúr, nubuck, vagy szőrme, a kabát, vagy bunda teljes felújítását is tudjuk vállalni. Festés többféleszínben, viaszolás, ápolás is. Velúr és nubuck kabátok tisztítása, karbantartó zsírozása, irhabundák tisztítása vegyileg és hagyományosan fűrészporosan, festés többféleszínben.

A munkafelvétel folyamata:

A tisztításra hozott irhakabátot, irhabundát együtt átvizsgáljuk, rögzítjük a hiányosságokat. Ellenőrizzük a varratokat, a belső rész állapotát, átnézzük a gombokat, patentokat, az akasztót, ill. azt a problémát, amivel alapvetően megkerestek bennünket. Javaslatot teszünk az alap problémán túli hibák javítására is, majd a megegyezés szerinti javítási, és tisztítási munkákat elvégezzük a megállapodott időpontra, Ön pedig ismét hordhatja jó pár évig irhabundáját, irhakabátját, élvezheti a melegét, a legnagyobb téli hidegekben. Szalonunkban természetesen bármely más ruházat tisztítását, festését is vállaljuk! Várjuk szeretettel!

Irhabunda, irhakabát tisztítás, festés, szagmentesítés, felújítás - Ruhaklinika