Ruhatisztítás   Ruhajavítás   Ruhaalakítás   Elérhetőség

Téli ruhatárunk felfrissítésekor gyakran találkozhatunk bélésproblémákkal. A Ruhaklinika minden béléssel kapcsolatos problémáját megoldja:
Bélésjavítás és béléscsere. Nadrág, kabát, zakó, dzsekibélelés. Bélelt ruházat – kabát, zakó, dzseki bélés javítása, szakadásjavítás, bélés csere.

Bélésjavítás:belescsere

Sok esetben nincs szükség a béléscserére, mert a bélés károsodása olyan mértékű, hogy az még javítható. A bélés rögzítése, ha cipzáras megoldású, és a cipzár romlott el, javítható, ha kigombolható, és a gomb környékén van kiszakadva a bélésanyag, szintén a javítható kategóriába esik. Ilyenkor a bélésrögzítő cipzárt javítjuk, ha a cipzár foghíjas, magát a cipzárt cseréljük. Nagy választékban tartunk különböző cipzárakat, cipzáralkatrészeket, így bizonyos esetekben akár azonnal is meg tudjuk javítani a bélés cipzárját. Pl. cipzárkocsi-csere esetén, amit meg is várhat szalonunkban. Gombolható, és tépőzáras bélések javítását is vállaljuk: feslések, szakadások, varratok javítása.

Béléscsere:

Vannak azonban olyan sajnálatos esetek, amikor a bélés már nem menthető, mert maga a bélés anyaga már szétfoszlik, szétesik, elveszti a tartását. Ilyen esetekben a béléscsere jelent egyedül megoldást. A béléscsere során a régi bélést kibontjuk, eltávolítjuk, majd az új bélésanyagot a régi alapján bemintázzuk, méretre szabjuk, leszegjük és készre varrjuk. Bélésanyagok széles választékával rendelkezünk, így szinte minden ruhadarab bélésének cseréjét el tudjuk végezni.  
Pár konkrét ruhadarab, amelyekben jellemzően cserélünk, javítunk bélést:
Kabát, bőrkabát, irhakabát, szőrmekabát, bunda, bőrdzseki, bőrnadrág, bőrszoknya, motoros bőrruházat, pufi dzseki, szoknya, ruha, zakó, blézer stb.
Ezekben a ruhadarabokban viszonylag gyakran cserélünk bélést, mert – főleg a bőrruházat esetében – a ruházat külső rétege jóval tartósabb, mint a belseje, így a kevésbé időtálló, sérülékenyebb belső részt időnként javítani, cserélni kell.

Ruhabélelés, kabátbélelés, nadrágbélelés:

Vannak kedvenceink, amelyektől az ősz beálltával búcsúznunk kell, mert az idő hűvösre válásával már nem nyújtanak kellő védelmet. De vajon tényleg így van? Tényleg le kell tennünk ezeket a ruhadarabokat? Vannak esetek, amikor nem muszáj ezt megtennünk.
Béleletlen ruhadarabok bélelését is vállaljuk, amennyiben az adott ruhadarab – méretéből adódóan - be tudja fogadni a bélésanyagot. Tehát ha az adott ruhadarab éppen jó ránk, passzentos, ebben az esetben már nincs hely a plusz bélésanyagnak. Ha viszont van a ruhadarabban annyi ráhagyás, hogy a béléssel együtt még jó legyen ránk, akkor elvileg tudjuk bélelni a kedvencet. Ha nem biztos benne, hogy ruhája bélelhető, hozza be hozzánk, és segítünk eldönteni.